Pridať recept

Jablkový rôsol

ingrediencie

2 kg
jablko
80 ml
citrónová šťava
500 g
želírovací cukor

postup

Jablká umyjeme, rozkrojíme, stonky odstránime. Zmiešame ich s citrónovou šťavou a spolu s 1,5l vody uvedieme do varu. Varíme 30 minút pri miernej teplote. Prelejeme ich cez sito, šťavu necháme odtekať aj celú noc. Zo šťavy odmeriame 1,5l a so želírovacím cukrom uvedieme do varu. Varíme podľa návodu na obale. Zvyšné jablkové pyré uvedieme s troškou vody do varu a taktiež ho horúce môžeme plniť do pohárov.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 tipy, ako udržať jablká čo najdlhšie čerstvé
Ovocná misa, ktorej dominujú krásne šťavnaté jabĺčka, sa môže veľmi rýchlo zmeniť na smutnú, nevábne...
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
Vyznáte sa v jablkách? Spoznajte tie najčastejšie predávané odrody!
Vyznáte sa v jablkách? Spoznajte tie najčastejšie predávané odrody!
Supermarkety i trhoviská sú plné jabĺčok rôznych veľkostí i farieb. O chuti, využití a uskladnení...
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...