Pridať recept

Perky s paradajkovou omáčkou

ingrediencie

500 g
hladká múka
5 ks
vajce
1 dl
olej
1 štipka
soľ

postup

1.
Na vál nasypeme pol kilogramu hladkej múky a spravíme v nej jamku. Vajcia rozšľaháme vidličkou spolu so soľou a olejom a vylejeme do jamky v ceste. Všetko spracujeme na tuhé, ale vláčne cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky najmenej na pol hodiny.
 
2.
Na rozvaľkanie cesta môžeme použiť strojček na cestoviny, ale môžeme ich pripraviť aj s valčekom na cesto. Vytvoríme dlhé pláty široké asi 10cm. Na jeden z nich naukladáme plnku, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a prikryjeme druhým plátom. Postupujeme opatrne druhý plát prstami pritlačíme k prvému a radielkom narežeme jednotlivé štvorce.
3.
Posypeme múkou a uložíme na misu. Uvaríme ich vo veľkom množstve posolenej vriacej vody s olejom. Varíme približne dve až tri minúty.
4.
Nakoniec si ešte pripravíme paradajkovú omáčku. Na oleji speníme cesnak a bazalku. Pridáme konzervované paradajky. Podusíme a pridáme smotanu na varenie. Varom omáčku zredukujeme približne na polovicu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Domáce rezance: Ozvláštnite váš nedeľný vývar
Niet nad domáce cestoviny! Poradíme ako pripraviť rôzne druhy rezancov do vašich polievok a jedál.
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Zidek
Tipy a triky šéfkuchára Jarda Žídeka
„Nie je nič horšie, ako keď si kuchár začne o sebe myslieť, že už všetko vie, a prestane sa ďalej...
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Klasika zo školských jedální je jedným z najjednoduchších a aj dnes ešte stále veľmi lacným jedlom, ktoré...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...