Pridať recept

Bryndzové mini rožteky

4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
droždie
1 dl
vlažná voda
1 ČL
cukor
550 g
múka
2 PL
olej
2 ks
bryndza
1 ks
bambino syr
pažitka
1 ks
vajce
soľ
1 dl
mlieko

postup

1.
Z vlažnej vody, cukru a droždia si vypracujeme kvások a dáme na teplé miesto vykvasiť. Zmiešame si múku, soľ a olej a potom pridáme vykvasený kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
 
2.
Medzi tým si zmiešame bryndzu, bambíno a pažítku a v prípade potreby zriedime mliekom tak, aby hmota mala konzistenciu nátierky. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, natrieme nátierkou a cesto zrolujeme do valčeka. Ten nepravidelne nakrájame (do tvaru fornetiek), dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme na 180°C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
fonso
25.8.2018 21:46 | |
+1 -2
Dovolim si doplnenie: pri robeni cesta treba pridať cca 3dl vody - podľa potreby. A keď sa robia tie buchtičky, treba ich dobre zalepiť, inak sa roztečie nátierka po plechu. Prípadne nechajte celé dlhé rolky a potom z nich budete rezať. Ak buchtičky, tak v min. 3 cm rozostupoch. Takto vám bude treba dva plechy na dávku.