Jablkovo-škoricové muffiny
15
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
jablko
šťava z citróna
1
PL
škorica
3
ks
vajce
1
hrnček
masla, zmäknutého
1
hrnček
krupicový cukor
1/2
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
hladká múka
1
ČL
kypriaci prášok
2
balíčky
vanilkový puding
2
hrnčeky
mlieko
3
PL
kryštálový cukor
1/2
hrnček
maslo - izbovej teploty
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Muffinovú formu vystelieme papierovými košíčkami. Ošúpané a nakrájané jablko dáme do misky, zalejeme citrónovou šťavou a posypeme škoricou.
2.
V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme maslo a cukor a vymiešame dopenista. Pridáme mlieko, múku, kypriaci prášok v mixéri miešame asi 2 minúty, kým nie je zmes ľahká a krémová. Pridáme polovicu okoreneného jablka.
3.
Cesto rozdelíme do košíčkov a pečieme cca 20 minút.
4.
Kým sa muffiny pečú, uvaríme hustý puding z mlieka, 2 vanilkových práškov a kryštálového cukru. Nakoniec pridáme 1/2 hrnčeka masla.
5.
Keď muffiny trochu vychladnú, nanesieme na ne puding a navrch dáme druhú polovicu nakrájaného koreneného jablka.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.