Pridať recept

FOTORECEPT: Hustý šošovicový prívarok

ingrediencie

150 g
šošovica tmavá
4 ks
zemiaky
200 ml
smotana na varenie
1 ks
bobkový list
2 ČL
soľ
3 PL
olej
prerastená slanina
párky
1 PL
kopcovitá hladká múka
2 ks
cesnakovy strucik
2 PL
ocot
podľa chuti
cukor

postup

1.
Sosovicu preplachneme, a dame ju varit do neosolenej vody. Vody dame len tolko co bude tesne nad sosovicou. Po zacati varu ju nechame varit 10 minut. Po 10 minutach pridame k sosovici bobokovy list a ocistene, na kocky nakrajane zemiaky, pridame 2 lyzicky soli a dolejeme studenu vodu, zase len tolko, zakryje zemiaky pri vareni.
 
2.
Varime asi 30 minut. Sosovica a zemiaky su uz makke. Ja som doliala vodu, pretoze sosovica narastla…. Urobime si zaoprazku. Nakrajame slaninu na kocky a cesnak na platky. V hrnceku rozohrejeme 3 PL oleja a vyprazime na nom prerastane udene maso. Pridame platky cesnaku a ten nechame uz len zatiahnut.
Fotorecept: Hustý šošovicový prívarok
Fotorecept: Hustý šošovicový prívarok
Zdroj: vybusna
3.
Hned zasypeme mukou
Fotorecept: Hustý šošovicový prívarok
Fotorecept: Hustý šošovicový prívarok
Zdroj: vybusna
4.
Do salky vody dame ocot a zalejeme poprazenu zaoprazku, premiesame a hned vylejeme do sosovicovej omacky.
Fotorecept: Hustý šošovicový prívarok
Fotorecept: Hustý šošovicový prívarok
Zdroj: vybusna
5.
Nechame prevriet. Do smotany dame par lyzic horucejomacky z hrnca a polovicu vylejeme do hrnca. Nechame prevriet…ak sa nam zda privarok prilis riedka, do zbytku smotany dame este par lyzic omacky a kopcovitu lyzicku hladkej muky, preslahame do hladka a vylejeme do hrnca. Ak sa namprivarok zda normalny, tak ostatok smotany vlejeme bez zahustovania, Privarok dame prevriet len na 1 bublinu a hned vypneme. Slaninu uz mame v privarku, ale mozeme este nechat opiect parok a poklast ich a na porcie privarku. Podavame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hŕstková polievka
Nemusíte dlho čakať! Triky, ako uvariť strukoviny aj bez zdĺhavého namáčania, skúste to hneď teraz
Obľubujete strukoviny, ale odrádza vás zdĺhavé namáčanie pred varením? Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka...
Novoročná šošovicová polievka
Dnes vám nesmie na tanieri chýbať šošovica, týmto jedlám sa s istotou vyhnite!
Podľa slovenskej tradície by sme mali dnes zjesť aspoň trocha šošovice. Ak vám skrsol nápad na tradičnú...
Farebná šošovica: Viete, ktorý druh je najvýživnejší a ako ju pripraviť?
Farebná šošovica: Zistite, ako pripraviť jednotlivé druhy šošovice!
V našich končinách sa oddávna používa najmä klasická hnedá šošovica. Prívarky a polievky z nej poznáme...
Sosovicova polievka
Šošovicová polievka, v ktorej stojí varecha
Šošovicová polievka je bez laktózy, lepku, vhodná aj pre vegánov:) Musím sa priznať, že táto polievka sa...
Tradičné novoročné jedlá pre celú rodinu: Ani ryba, ani hydina! Rýchle a jednoduché recepty od raňajok až
Tradičné novoročné jedlá pre celú rodinu: Ani ryba, ani hydina! Rýchle a jednoduché recepty od raňajok až po večeru, vyberie si každý
Čo navariť prvý deň v roku 2024? Máme pre vás fantastické inšpirácie na novoročné jedlá od raňajok až po večeru.
Šošovicová polievka
Kráľovná všetkých strukovín: Najlepšie recepty zo šošovice + FINTA, vďaka ktorej ju už nemusíte vopred namáčať, toto by vám nikdy nenapadlo!
Aj vy máte radi šošovicu? Tu ste správne! Máme pre vás bohatú ponuku skutočne výborných receptov...