FOTORECEPT: Hustý šošovicový prívarok
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
šošovica tmavá
4
ks
zemiaky
200
ml
smotana na varenie
1
ks
bobkový list
2
ČL
soľ
3
PL
olej
prerastená slanina
párky
1
PL
kopcovitá hladká múka
2
ks
cesnakovy strucik
2
PL
ocot
podľa chuti
cukor
postup
1.
Sosovicu preplachneme, a dame ju varit do neosolenej vody. Vody dame len tolko co bude tesne nad sosovicou. Po zacati varu ju nechame varit 10 minut. Po 10 minutach pridame k sosovici bobokovy list a ocistene, na kocky nakrajane zemiaky, pridame 2 lyzicky soli a dolejeme studenu vodu, zase len tolko, zakryje zemiaky pri vareni.
2.
Varime asi 30 minut. Sosovica a zemiaky su uz makke. Ja som doliala vodu, pretoze sosovica narastla…. Urobime si zaoprazku. Nakrajame slaninu na kocky a cesnak na platky. V hrnceku rozohrejeme 3 PL oleja a vyprazime na nom prerastane udene maso. Pridame platky cesnaku a ten nechame uz len zatiahnut.
4.
Do salky vody dame ocot a zalejeme poprazenu zaoprazku, premiesame a hned vylejeme do sosovicovej omacky.
5.
Nechame prevriet. Do smotany dame par lyzic horucejomacky z hrnca a polovicu vylejeme do hrnca. Nechame prevriet…ak sa nam zda privarok prilis riedka, do zbytku smotany dame este par lyzic omacky a kopcovitu lyzicku hladkej muky, preslahame do hladka a vylejeme do hrnca. Ak sa namprivarok zda normalny, tak ostatok smotany vlejeme bez zahustovania, Privarok dame prevriet len na 1 bublinu a hned vypneme. Slaninu uz mame v privarku, ale mozeme este nechat opiect parok a poklast ich a na porcie privarku. Podavame s chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.