Varený losos
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
losos
trochu
citrónová šťava
1
PL
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
1/2
ks
citrón
postup
1.
Z ryby odstránime šupiny a plutvy, dobre ju umyjeme a osušíme. Osolíme zo všetkých strán, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
2.
Rybu dáme do kastróla, zalejeme teplou vodou, pridáme maslo, soľ, petržlenovú vňať a citrón.
3.
Keď začne voda vrieť, odstavíme kastról z ohňa, prikryjeme ju utierkou a a prikrytú rybu necháme vychladnúť.
4.
Podávame s majonézou a šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.