Pridať recept

Domáca medovina

ingrediencie

1,5 kg
med
2 ks
citrón
4 litre
voda
kvasinky
2 ks
kyslé jablko
podľa chuti
byliny

postup

1.
Med pridáme do vody, zahrievame a miešame, pokiaľ sa med nerozpustí. Citróny odšťavíme. Pridáme citrónovú šťavu spolu s jablkami pokrájanými na štvrtinky a kvasinkami.
 
2.
Vychladnutú zmes prelejeme do demižóna a pridáme byliny. Odložíme na teplé miesto a necháme kvasiť 6-8 týždňov pri teplote 25-30°C.
3.
Potom medovinu precedíme, necháme odstáť ďalších 6-8 týždňov, no pri nižšej teplote ako v prvej fáze kvasenia.
4.
Hotovú medovinu nalievame do fliaš. Výborná je teplá i studená. Vychladenú pijeme pri teplote 15-20°C, teplú pri teplote 60-65°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať