Domáca medovina
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
med
2
ks
citrón
4
litre
voda
kvasinky
2
ks
kyslé jablko
podľa chuti
byliny
postup
1.
Med pridáme do vody, zahrievame a miešame, pokiaľ sa med nerozpustí. Citróny odšťavíme. Pridáme citrónovú šťavu spolu s jablkami pokrájanými na štvrtinky a kvasinkami.
2.
Vychladnutú zmes prelejeme do demižóna a pridáme byliny. Odložíme na teplé miesto a necháme kvasiť 6-8 týždňov pri teplote 25-30°C.
3.
Potom medovinu precedíme, necháme odstáť ďalších 6-8 týždňov, no pri nižšej teplote ako v prvej fáze kvasenia.
4.
Hotovú medovinu nalievame do fliaš. Výborná je teplá i studená. Vychladenú pijeme pri teplote 15-20°C, teplú pri teplote 60-65°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.