Pridať recept

Indická keema

ingrediencie

2 PL
arašidový olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
500 g
mleté jahňacie mäso
1 ks
zemiaky
1 KL
mletý koriander
1 KL
rímska rasca
1 KL
čili korenie
1 KL
kurkuma
1 KL
gram masala
100 ml
hovädzí vývar
400 g
paradajky z konzervy
150 g
mrazený hrášok
trochu
koriander

postup

1.
Na panvici rozpálime arašidový olej. Opražíme na ňom nasekanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Vmiešame mleté jahňacie mäso a nakrájaný zemiak. Pridáme všetky koreniny a miešame približne 1 minútu.
 
2.
Prilejeme hovädzí vývar a nakrájané paradajky z konzervy. Dochutíme soľou, korením, prikryjeme a dusíme na miernom ohni približne 13 minút. Pridáme mrazený hrášok a dusíme 3 minúty.
3.
Podávame posypané čerstvým koriandrom s chlebom naan.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať