Mleté mäso v bochníku
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
1
ks
farebná paprika
200
g
paradajka
1
PL
múka
1
PL
paradajkový pretlak
150
ml
hovädzí výar
podľa chuti
tabasco
2
PL
bazalka
4
ks
bochník
postup
1.
Vo veľkom kastróle opražíme nasekanú cibuľu spolu s mletým mäsom. Pražíme na miernom ohni približne 7 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú papriku a paradajky. Miešame ďalšie 3 minúty a mäso poprášime múkou.
2.
Horúci vývar zmiešame s paradajkovým pretlakom, tabascom a nasekanou bazalkou. Do mäsovej zmesi pridáme ochutený vývar a necháme ju zovrieť. Na miernom ohni ju dusíme 10 minút. Ak je potrebné, pridáme ešte trochu vývaru. Zmes dochutíme soľou a korením.
3.
Bosniaky (žemle) prekrojíme napoly a mierne opečieme na suchej panvici. Na spodnú časť rozložíme šalátový list a naň nalejeme mäsovú zmes. Podávame s čili omáčkou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.