Pridať recept

Čokoládové hrnčeky so šľahačkou

6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
horká čokoláda
425 g
nízkotučný puding
1 PL
brandy
125 ml
šľahačková smotana
30 g
biela čokoláda

postup

1.
Do mrazničky vložíme 6 misiek, ktoré môžu ísť do rúry. Čokoládu rozlámeme na kúsky do ohňovzdornej misky a položíme ju nad vriacu vodu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí - približne 3 minúty. Misku vezmeme z kastróla čokoládu vymiešame na hladkú omáčku.
 
2.
Do čokolády primiešame 1/3 pudingu a zľahka premiešame. Čokoláda začne hustnúť a lesknúť sa, dávame pozor, aby sme nemiešali príliš. Pridáme zvyšný puding a premiešame. Ako čokoláda chladne, zmes začne hustnúť a preto prilejeme brandy.
3.
Zmes naložíme do misiek, ktoré vyberieme z mrazničky a vložíme do chladničky na približne 20 minút.
4.
Smotanu dáme do misy a šľaháme, kým ešte nezačne hustnúť. Potom vmiešame nastrúhanú bielu čokoládu a dáme do chladničky.
5.
Vychladené poháre vyberieme, ozdobíme šľahačkou a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať