Pridať recept

Šišky

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 ks
citrónová kôra
20 g
droždie
50 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
40 g
cukor
štipiek
soľ
1 PL
rum
120 g
marhuľový lekvár
300 g
masť
40 g
vanilínový cukor
pohárov
mlieko

postup

1.
Do múky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku a roztopené maslo, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, cukor, soľ a rum.
 
2.
Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto si zľahka vyvaľkáme a okrúhlou formičkou z polovice cesta vykrojíme krúžky. Na druhej polovici cesta označíme krúžky, do stredu ktorých dáme lekvár. Prikryjeme vykrojenými krúžkami, dookola cesto stlačíme a formičkou vypichneme šišky. Naplnené prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť.
4.
Šišky vypražíme v horúcej masti a na záver posypeme vanilínovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...