Bravčová krkovička na spôsob rezňa
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčová krkovička
soľ
mleté čierne korenie
plnotučná horčica
3
ks
vajce
strúhanka
1
ks
cibuľa
tvrdý syr
1
PL
bravčová masť
postup
1.
Krkovičku vykostíme a narežeme na rezne. Jemne ju naklepeme, osolíme, okoreníme a na každý rezeň s jednej strany potrieme 1 čl horčice.
2.
Pripravíme si plech na pečenie. Naň rozotrieme 1 PL masti a pokrájame cibuľu.
3.
Vajcia si rozšľaháme a rezeň ponoríme do vajec iba s tej strany kde je natretá horčica. Tú stranu potom dáme do strúhanky a na plech mäso uložíme s čistou neobalenou stranou. Podlejeme troškou vody a dáme zakryté piecť do rúry asi na 30 min.
4.
Potom mäso odkryjeme a na každý rezeň dáme trocha nastrúhaného syra a dáme dopiecť.
5.
Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.