Pridať recept

Polenta s parmezánom

ingrediencie

1 liter
mlieko
1 ČL
soľ
1 štipka
mletý muškátový oriešok
50 g
maslo
250 g
kukuričná múka
100 g
nastrúhaný parmezán

postup

1.
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme soľ, muškátový oriešok, maslo a pomaly privedieme do varu.
 
2.
Za stáleho miešanie prisypeme kukuričnú múku a uvaríme. Musíme dobre miešať, aby nám kaša neprihorela. Doba varenia je približne 50 minút. Ku koncu pridáme do kaše postrúhaný parmezán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Cukety v polente, rýchly obed z ryže a šošovice
Cuketa v polente a skvelá ryža
Polenta je kukuričná krupica, z ktorej sa robí skvelá kaša. Najmä v Taliansku je veľmi obľúbená a tam som sa...
polenta
Polenta
Polenta predstavuje jedno zo základných jedál v Taliansku, ktoré je vnímané ako kukuričná kaša. Polentu...
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...