Pridať recept

Šči z kyslej kapusty

ingrediencie

350 g
bravčové pliecko
500 g
kyslá kapusta
100 g
mrkva
60 g
petržlen
50 g
cibuľa
80 g
paradajkový pretlak
20 g
hladká múka
40 g
masť
1 dl
kyslá smotana
trochu
soľ
trochu
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
1,5 litre
voda

postup

1.
Umyté mäso vložíme do studenej vody, osolíme a varíme pomalým varom do mäkka. Uvarené mäso vyberieme z vývaru a pokrájame na malé kocky. Vývar precedíme cez husté sitko.
 
2.
Kyslú kapustu zalejeme menším množstvom vývaru a udusíme do mäkka. Očistenú zeleninu pokrájame na malé kúsky a spolu s paradajkovým pretlakom opražíme na polovičnom množstve masti. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vlažným vývarom, dobre rozmiešame a za občasného miešania pomaly varíme 45 minút.
3.
Do zahusteného vývaru pridáme udusenú kapustu, zeleninu a mäso, podľa chuti okoreníme, osolíme a ešte povaríme asi 10 minút. Smotanu podávame osobitne v omáčniku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať