Šči z kyslej kapusty
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
bravčové pliecko
500
g
kyslá kapusta
100
g
mrkva
60
g
petržlen
50
g
cibuľa
80
g
paradajkový pretlak
20
g
hladká múka
40
g
masť
1
dl
kyslá smotana
trochu
soľ
trochu
celé čierne korenie
1
ks
bobkový list
1,5
litre
voda
postup
1.
Umyté mäso vložíme do studenej vody, osolíme a varíme pomalým varom do mäkka. Uvarené mäso vyberieme z vývaru a pokrájame na malé kocky. Vývar precedíme cez husté sitko.
2.
Kyslú kapustu zalejeme menším množstvom vývaru a udusíme do mäkka. Očistenú zeleninu pokrájame na malé kúsky a spolu s paradajkovým pretlakom opražíme na polovičnom množstve masti. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vlažným vývarom, dobre rozmiešame a za občasného miešania pomaly varíme 45 minút.
3.
Do zahusteného vývaru pridáme udusenú kapustu, zeleninu a mäso, podľa chuti okoreníme, osolíme a ešte povaríme asi 10 minút. Smotanu podávame osobitne v omáčniku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.