Pridať recept

Slaný koláč

ingrediencie

375 g
krehké cesto
100 g
šunka
4 ks
jarná cibuľka
2 ks
vajce
150 ml
polotučné mlieko
4 PL
smotana
100 g
čedar

postup

1.
Ak máme zbytočný čas cesto necháme odstáť v izbovej teplote aspoň pol hodinu. Rúru si predhrejeme na 200°C a dovnútra vložíme plech. Cestom vystelieme formu s priemerom cca 20 cm. Cesto popritláčame a nadbytočné časti odrežeme. Na cesto položíme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľou alebo suchým hrachom. Formu položíme na plech a pečieme približne 10 minút. Vyberieme papier aj s fazuľou a pečieme ďalších 5 minút.
 
2.
Kým sa nám cesto pekne pečieme pripravíme si ďalšie ingrediencie. Šunku pokrájame na malé kocky, jarnú cibuľku na malé kolieska a syr postrúhame. Vajcia rozbijeme do misky, pridáme mlieko, smotanu a dochutíme soľou a korením. Poriadne premiešame.
3.
Cesto vyberieme z rúry, na spodok dáme polovicu syra, naň navrstvíme šunku a jarnú cibuľku a navrch nasypeme zvyšok syra. Formu vrátime na plech a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou. Pečieme ďalších 30 minút dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať