Pridať recept

Hovädzia polievka s liatym cestom

ingrediencie

1/2 liter
hovädzí vývar
80 g
hrubá múka
1 dl
mlieko
1 ks
vajce
trochu
soľ
1 ks
mrkva
1 ks
zeler

postup

1.
Vajce dôkladne rozmiešame s mliekom, mierne osolíme a za stáleho miešania postupne zmiešame preosiatu múka. Cesto zavaríme (lejeme) cez obrátené hrubé strúhadlo alebo pomocou pláteného vrecka s tenkou rúrkou priamo do vriaceho vývaru a varíme asi 4 minúty.
 
2.
Počas varenia občas ľahko premiešame. Uvarené cesto vyberieme pomocou cedidla. Do vývru dáma ešte variť nastrúhanú zeleninu. Nakoniec rezance zalejeme vývarom a podľa seba dozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať