Pridať recept

Zemiakový šalát so zavináčom

ingrediencie

700 g
zemiaky
2 KL
dijonská horčica
4 PL
majonéza
4 PL
biely jogurt
4 ks
jarná cibuľka
2 ks
kyslá uhorka
1 pohár
zavináč

postup

1.
Zemiaky očistíme, prekrojíme na polovicu a uvaríme v osolenej vriacej vode. Varíme tak 7-8 minút, alebo kým zemiaky nie sú mäkké. Scedíme a necháme odstáť.
 
2.
Zatiaľ čo sa varia zemiaky, horčicu zmiešame v miske s lyžicou majonézy, potom primiešame zvyšok majonézy a jogurt. Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a uhorky. Pridáme teplé zemiaky, na kúsky nakrájané zavináče a všetko dôkladne premiešame.
3.
TIP: Tento šalát môžeme podávať ešte teplý alebo dobre vychladený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Russian traditional salad in glass bowl decorated with Cherry tomatoes and fresh green parsley.
Toto sú účinky konzumácie zemiakového šalátu. Takto reaguje telo!
Ťažko si predstaviť veľkonočný stôl bez zemiakového šalátu. Hoci sa najčastejšie konzumuje na Veľkú Noc,...
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Už to robiť nikdy nebudete, musím sa s vami podeliť
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Nerobte to, radí skúsená kuchárka! Tento geniálny TRIK takmer nikto nepoužíva a to je škoda
Šúpanie zemiakov budete odteraz považovať za úplne zbytočné! Ak dnes pripravujete sviatočný zemiakový...
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Zemiakový šalát je veľkonočná klasika, ktorá nebude chýbať na sviatočnom stole. Naopak, môžete očakávať,...
Ako dlho sa môže otvorená majonéza skladovať?
Ako dlho sa môže otvorená majonéza skladovať?
Majonéza je nevyhnutná pre veľkonočné šaláty aj tradičné plnené vajíčka. Je ťažké si bez nej predstaviť...
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Pre mnohých je zemiakový šalát kráľovnou veľkonočného stola. Často ho na sviatky pripravujeme veľa a veľa...