Pridať recept

FOTORECEPT: Plnené šampiňóny

ingrediencie

podľa chuti
šampiňóny
podľa chuti
cibuľa
podľa chuti
čerstvá alebo sušená bazalka
podľa chuti
paradajky cherry
podľa chuti
syr feta iný podobný syr
podľa chuti
olej najlepšie olivový
štipiek
soľ
korenie čierne mleté

postup

1.
Šampiňóny očistíme kuchynskou papierovou utierkou. Hlúbiky odstránime a odložíme. Vnútro troška vydlabeme malou lyžičkou, opatrne aby sa klobúčik nezlomil.
Fotorecept: Plnené šampiňóny
Fotorecept: Plnené šampiňóny
Zdroj: Ywett910
 
2.
Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané hlúbiky a aj tú vydlabanú časť a všetko popražíme 5 minút. Pridáme troška soli a čierne korenie.
Fotorecept: Plnené šampiňóny
Fotorecept: Plnené šampiňóny
Zdroj: Ywett910
3.
Syr pokrájame na malé kúsky. Šampiňóny naplníme syrom, potom dáme plnku a polovičku cherry paradajky, posypeme bazalkou.
Fotorecept: Plnené šampiňóny
Fotorecept: Plnené šampiňóny
Zdroj: Ywett910
4.
Poukladáme na vymastený plech, troška sa môžu šampiňóny podliať vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút. A môžme podávať s bielym alebo tmavým pečivom. Ja som upiekla v pekárničke, tento slnečnicový chlebík.
Fotorecept: Plnené šampiňóny
Fotorecept: Plnené šampiňóny
Zdroj: Ywett910
5.
Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi šampiňóny? Urobte si ich doma nakladané v oleji
Poznáte nakladaný hermelín však? Lahodný smotanový mäkký syr naložený na pár dní v kvalitnom oleji,...
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!