Pridať recept

Pizza Venezia

ingrediencie

Cesto

500 g
múka
2 balíčky
sušené droždie
1 liter
mlieko
80 g
maslo

Na obloženie

trochu
cesnakový olej
3 ks
červená paprika
12 ks
surová šunka
1 konzerva
olúpané paradajky
1 pohár
olivy
trochu
pamajorán
trochu
soľ
trochu
korenie
200 g
syr Gouda

postup

1.
V miske premiešame múku so sušeným droždím a soľou. Prilejeme vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo alebo margarín a všetko spracujeme na hladké cesto. Cesto necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
 
2.
Potom cesto rozvaľkáme a vyložíme ním 4 vymastené formy na pizzu.
3.
Cesnakový olej zmiešame s bazalkou a touto zmesou potrieme cesto.
4.
Papriky umyjeme, osušíme, rozpolíme, zbavíme semien a pokladáme na prúžky.
5.
Šunku, odkvapkané paradajky a prúžky papriky rozložíme vkusne na pizzu a ozdobíme olivami.
6.
Posypeme majoránom, soľou, korením a strúhaným syrom a znovu dáme krátko vykysnúť. Pečieme 35-40 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať