Pridať recept

Špagetová bomba

ingrediencie

300 g
špagety

Náplň

500 g
rybie filé
1 ks
citrónová šťava
1 PL
paradajkový pretlak
2 vetvičky
petržlenová vňať
1 ks
cibuľa
3 ks
vajce
50 g
strúhanka

Omáčka

40 g
múka
40 g
maslo
1/4 liter
mäsový vývar
1/4 liter
mlieko
6 PL
smotana
150 g
nastrúhaný syr
trochu
biele korenie
1 KL
citrónová šťava

postup

1.
Špagety varíme asi 10 minút v slanej vode tak, aby neboli rozvarené. Dáme ich na sito, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
 
2.
Rybie filé narýchlo opláchneme, osušíme, rozmixujeme a prepasírujeme cez sito. S citrónovou šťavou, rakmi, paradajkovým pretlakom, postrúhanou cibuľou, vajcami a strúhankou spracujeme na riedke cesto, ktoré ochutíme soľou a ďalšou citrónovou šťavou.
3.
Guľatú ohňovzdornú alebo plechovú formu vymastíme maslom a nakladieme do nej špagety. Začneme v prostriedku a špirálovito pokračujeme k okraju. Na špagety dáme rybie cesto. Formu prikryjeme tesne alobalom a špagetovú bombu asi 1 hodinu varíme vo vodnom kúpeli.
4.
Na prípravu omáčky opražíme na masle múku. Zalejeme ju mäsovým vývarom alebo mliekom a 8 minút ju varíme.
5.
Omáčku zmiešame so smotanou a strúhaným syrom a ochutíme ju soľou, korením, muškátom a citrónovou šťavou. Zamiešame do nej posekanú zeleninu a hotovú špagetovú bombu zalejeme omáčkou a zamiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať