Pridať recept

Zapekané cannelloni

ingrediencie

Cesto

350 g
múka
4 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
olej

Mäsová omáčka

2 ks
cibuľa
4 PL
olivový olej
500 g
mleté hovädzie mäso
1 PL
provensálske bylinky
trochu
soľ
200 ml
víno
1 konzerva
lúpané paradajky

Plnka

1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 PL
miešaná zelenina
50 g
maslo
500 g
miešané mleté mäso
100 g
šunka
1 konzerva
šampiňóny
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
muškátový orech
100 ml
biele víno
2 KL
múka
1 konzerva
olúpané paradajky
120 g
strúhaný syr

postup

1.
Z múky, vajca, soli, oleja pripravíme cesto, na tenko ho vyvaľkáme a vystrihujeme obdĺžniky. V silno slanej vode ich asi 3 minúty varíme, necháme ich odkvapkať, pokladieme ich vedľa seba na utierku a necháme vychladnúť.
 
2.
Na prípravu mäsovej omáčky podusíme na kocky pokrájanú cibuľu v horúcom oleji. Mleté mäso opečieme, okoreníme bylinkami a osolíme. Varíme ešte 15 minút s vínom a paradajkami.
3.
Do plnky olúpeme cibuľu a mrkvu, nakrájame ju na drobné kocky a spolu s bylinkami všetko podusíme na horúcom tuku. Pridáme mleté mäso, šunku pokrájame na plátky a posekané huby. Krátko opekáme, okoreníme a zalejeme vínom. Víno necháme takmer všetko vypariť, potom pridáme paradajky.
4.
Náplň spojíme múkou rozmiešanou vo vode. Plnku rozotrieme na cestové obdĺžniky, zvinieme ich do podoby cannerolli a uložíme vedľa seba do vymastenej ohňovzdornej formy.
5.
Na cestovinové rúrky rozdelíme mäsovú omáčku a posypeme ich strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať