Pridať recept

Kačka pečená na portskom víne

ingrediencie

1 ks
kačka
200 g
maslo
3 ks
cibuľa
200 ml
kurací vývar
100 ml
víno
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Rúru predhrejeme na 225 stupňov. Kačku umyjeme a osušíme. Cibuľu pokrájame a kačku ňou naplníme. Dutinu uzavrieme drevenými špáradlami. Kačku potrieme soľou a korením.
 
2.
Na malej panvici rozpálime maslo, necháme ho spevniť a počkáme kým pena zmizne.
3.
Polovicu masla nalejeme do pekáča, dáme doň kačku a zvyšok masla ju zalejeme. Kačacie prsia prikryjeme alobalom.
4.
Pekáč dáme do spodnej časti rúry a teplotu znížime na 200 stupňov. Čas pečenia je asi 50-60 minút. Počas pečenia polievame kačku a každých 10 minút tukom a vždy ju znova prikryjeme alobalom.
5.
Ak tuk stmavne, pridáme lyžičku teplej vody. 10 minút pred koncom pečenia alobal z kačky odstránime, aby kačka mala peknú farbu a chrumkavú kožku.
6.
Pekáč vyberieme z rúry, kačku vezmeme, zabalíme do alobalu a necháme 15 minút odležať.
7.
Masť z pekáča zlejeme a usadeninu vymyjeme bujónom. Metličkou na sneh intenzívne prešľaháme, aby sa usadenina rozpustila. Pridáme portské a necháme povariť. Omáčku prelejeme cez sito priamo do predhriatej rúry. Kačku dáme na predhriatu misu a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať