Pridať recept

Kasulet s divou kačkou

ingrediencie

1 ks
kačka
2 KL
bylinky sušené
400 g
fazuľa
2 ks
zeler
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
bobkový list
2 ks
farebná paprika
1/2 šálka
sušené huby

postup

1.
Kačku naporcujeme, umyjeme a osušíme. Zo soli, korenia a sušených rozmrvených bylín prirpavíme zmes, ktorou potrieme mäso. Uložíme ho do veľkej misky a necháme 12 hodín v chlade odležať. Fazuľu preberieme a namočíme asi na 12 hodín do studenej vody.
 
2.
Zeler a papriky nakrajme. Pór očistíme a nakrájame. Cibuľu na drobno nakrájame, cesnak prelisujeme. Polovicu zeleniny dáme do ohňovzdornej formy a pridáme bobkový list.
3.
Namočenú fazuľu dáme odkvapkať a nasypeme na zeleninu uloženú vo forme. Nakoniec prilejeme toľko vody, aby bol obsah formy ponorený. Uvedieme do varu a formu prikryjeme pokrývkou.
4.
Ohňovzdornú formu dáme s variacim sa obsahom do dolnej časti rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po 10 minútach znížime teplotu na 180 stupňov.
5.
Na panvici rozpálime masť a porcie kačky na nej opečieme. Mäso vyberieme z panvice a odložíme. Zvyšnú zeleninu dusíme za stáleho miešania na zvyšnom tuku. Polovicu zeleniny dáme opäť na dno formy, naložíme na ňu porcie kačky.
6.
Zasypeme druhou polovicou zeleniny. Nakoniec prilejeme toľko scedenej šťavy, aby obsah formy nebol úplne ponorený. Dáme ju do spodnej časti rúry dusiť 30-35 minút. Kačku nakrájame na tanier a priložíme zeleninu a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať