Kurča z Logroňo
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
200
g
cibuľa
2
ks
strúčik cesnaku
4
PL
olivový olej
600
g
paradajka
12
ks
čierne olivy
1/4
KL
tymian
1/4
KL
rozmarín
1
ks
bobkový list
200
ml
suché biele víno
200
ml
kurací bujón
1
PL
koňak
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Kurča rozdelíme na viac porcií. Cibuľu olúpeme. Paradajky pokrájame na štvrťky, odstránime z nich semená a vodnaté časti. Plnené olivy pokrájame na plátky. Čierne olivy rozpolíme a vykôstkujeme.
2.
Na panvici rozpálime olej a porcie kurčaťa na ňom opečieme do zlatohneda. Potom ich opäť z panvice vyberieme a dáme na teplé miesto.
3.
Cibuľu dusíme na tuku asi 2 minúty. Pridáme cesnak, olivy a paradajky. Posypeme sušenými bylinkami. Bobkový list dáme na panvicu a postupne pridávame víno a bujón. Všetko dobre premiešame a necháme krátko povariť.
4.
Porcie kurčaťa dáme znovu na panvicu a dobre premiešame s jej obsahom. Znížime teplotu a v prikrytej panvici necháme dusiť 45 minút.
5.
Odpeňovacou lyžicou vyberieme porcie kurčaťa a zvyšnú časť pokrmu dáme na predhriaty podnos. Bobkový list odstránime. Zvyšnú tekutinu po dusení scedíme sitkom do hrnca a odparíme ju na objem 200 ml. Omáčku ochutíme koňakom a nalejeme na porcie kurčaťa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.