Cibuľová pizza s ančovičkami
6
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
hrubá múka
2,5
dl
vlažná voda
7
g
sušené droždie
1
KL
cukor
1
PL
olivový olej
1
KL
soľ
Ďalej
4
PL
olivový olej
3
ks
cibuľa
10
ks
čierne olivy
50
g
ančovičky
2
PL
strúhaný parmezán
200
g
konzervované paradajky
1/2
KL
rozmarín
1
KL
cukor hnedý
1
strúčik
cesnaku
postup
1.
Do misky dáme cukor a droždie a zmiešame s 50 ml vody. Necháme postáť na teplom mieste asi 15 minút, teda až kým nevznikne kvások.
2.
Múku zmiešame so soľou a v strede urobíme jamku. Pridáme olej, kvások a zvyšnú vodu. Vymiešame celkom hladké cesto.
3.
Pracovnú dosku pomúčime a vyklopíme na ňu cesto a miesime, až kým nie je celkom vláčne. Cesto dáme späť do misky a prikryjeme ho fóliou, ktorú sme pred tým potreli olejom. Cesto necháme asi pol hodinu stáť, teda až kým nezdvojnásobí svoj objem.
4.
Cesto váľkame 2 minúty. Rukami cesto vytiahneme a položíme na olejom vymastený plech tak, aby boli aj okraje rovnako hrubé. Cesto by malo mať hrúbku 6 mm, pretože počas pečenia sa ešte zdvihne.
5.
Olej zohrejeme vo väčšej panvici a pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, cukor a čerstvý rozdrvený rozmarín. Prikryjeme a za občasného miešania smažíme na miernom plameni 10 minút. Cibule by mali byť mäkké, nie hnedé. Potom pridáme nasekané paradajky, premiešame a osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme trošku vychladnúť.
6.
Cesto potrieme olejom a posypeme troškou syru. Na cesto rovnomerne rozložíme cibuľu a paradajky. Necháme odkvapkať ančovičky a nálev z nich uschováme. Ančovičky prekrojíme a rozložíme ich na pizzu. Olivy tiež prekrojíme a ukladáme ich na pizzu. Pokvapkáme zvyšným olejom z ančovičiek. Na záver posypeme syrom.
7.
Pizzu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°c približne 18 až 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.