Pridať recept

Plnený losos v pikantnej omáčke

ingrediencie

3 ks
losos
3 PL
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
biele korenie
3 ks
kyslá uhorka
3 ks
slanina
4 PL
olej

Omáčka

1/8 liter
suché biele víno
1/8 liter
voda
1 balíček
vývar
1/2 kocka
masox
2 PL
zelené korenie
3 ks
paradajka
3 ks
zemiaky

postup

1.
Rybie filé opláchneme studenou vodou a osušíme. Potrieme citrónovou šťavou, soľou a korením. Filé položíme na dosku.
 
2.
Kyslé uhorky pokrájame na tenké kolieska, na plátky nakrájanú slaninku, na ktoré položíme filé z lososa. Filé uzavrieme špáradlom. Smažíme 10-15 minút v horúcom oleji a opatrne obraciame. Vyberieme ich z panvice a udržujeme v teple.
3.
Do výpeku dáme víno a vodu a pridáme pár zrniek korenia a paradajky nakrájané na kúsky. Pri podávaní polejeme omáčkou a podávame so zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať