Sklenená polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
väčší zemiak
1/2
PL
maslo
1
šálka
mlieko
1
ks
vajce
soľ
postup
1.
Oškrabané zemiaky nakrájame na plátky alebo na rezance a uvaríme ich v osolenej vode. domäkka. Potom ich vo vývaru rozmačkáme. Do polievky prilejeme mlieko so žĺtkom a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
2.
Pre väčšiu hustotu môžeme do polievky zavariť buď malé knedlíčky alebo iba rezance z cesta bez vajec, ktoré sekáme nožom priamo do variacej sa polievky. Ozdobíme bylinkami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.