Pridať recept

Lososové šúľance

ingrediencie

200 g
uvarené zemiaky
2 ks
vajce
podľa chuti
múka polohrubá
podľa chuti
soľ

Omáčka

200 g
filety z lososa
olivový olej
2 KL
dijonská horčica
100 ml
smotana na varenie
50 g
rastlinný tuk Flora Gold
mleté čierne korenie

postup

1.
Z uvarených zemiakov, múky (dáme podľa potreby, aby cesto malo tvarovateľnú konzistenciu), vajec a soli vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme malé šúľance. Uvaríme ich v osolenej vode.
 
2.
Lososa nakrájame na menšie kocky a opečieme na olivovom oleji. Ďalej pridáme horčicu, ochutíme soľou a korením a podlejeme smotanou. Na záver pridáme maslo na zahustenie a dochutenie omáčky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kubilu
16.10.2015 12:59 | |
+0 -0
Maslo je maslo, Flora je rastlinný tuk...to je sakra rozdiel! :D
Anonymný nick
9.10.2013 18:59 | |
+2 -2
samozrejme to zahustíme Flora Gold- rastlinnym tukom.. my volame vsetko maslo co sa nan podoba
Tanita
9.10.2013 12:42 | |
+2 -0
nenašla som maslo v zozname... Flora Gold nie je maslo
Podobné články
Šúľance
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Zemiakové šúľance a guľky
K tradičným a stále obľúbeným pokrmom patria aj šúľance alebo guľky zo zemiakového cesta. Tieto jedlá sa...
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Výborný piatkový obed, ktorým potešíte celú rodinu. Vyberte si z našej sladkej ponuky overených receptov...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Na Troch kráľov už máme všetci sladkého akurát dosť. Ale čo tak obzrieť sa do minulosti, kedy gazdinky...