Pridať recept

Placky s kukuricou a tuniakom

ingrediencie

600 g
zemiaky
25 g
maslo
1 PL
smotanový chren
2 PL
petržlenová vňať
3 ks
jarná cibuľka
200 g
sterilizovaná kukurica
200 g
tuniak
2 PL
múka
2 PL
olej

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Scedíme ich, vrátime do hrnca a rozpučíme spolu s maslom na hladkú kašu.
 
2.
Pridáme smotanový chren, nasekanú petržlenovú vňať, nadrobno nakrájanú cibuľku a kukuricu. Premiešame a pridáme tuniaka. Dochutíme soľou, korením a poriadne premiešame.
3.
Zo zmesi tvarujeme placky s priemerom cca 7 cm. Z oboch strán ich poprášime múkou. V panvici rozohrejeme olej a placky pražíme z oboch strán približne 4 minúty. Opatrne ich obraciame a podávame ich s jogurtom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať