Pohánka so zeleninou a čedarom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
pohánka
400
ml
vývar
200
ml
polotučné mlieko
1
ks
karfiol
1
ks
pór
1
ks
farebná paprika
1
ks
šalátová uhorka
1
PL
kukuričná múčka
15
g
maslo
150
g
čedar
postup
1.
Do kastróla s vriacim vývarom nasypeme pohánku spolu so štipkou soli a mletého korenia. Necháme ju zovrieť, prikryjeme a varíme približne 10 minút. Odstavíme ju z ohňa, necháme prikrytú a potom premiešame vidličkou.
2.
Medzitým do kastróla nalejeme mlieko s vodou a trochu ho osolíme. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol a nadrobno nakrájaný pór. Varíme 7 minút. Zeleninu preložíme do ohňovzdornej misy a primiešame k nej pohánku.
3.
Gril rozohrejeme na maximálnu teplotu. Kukuričnú múčku zmiešame s 3 lyžicami studenej vody a túto zmes primiešame do horúceho mlieka. Miešame na miernom ohni, kým omáčka nebude hustnúť. Pridáme maslo a varíme ešte 1 minútu. Potom mlieko odstavíme z ohňa, primiešame nastrúhaný syr, dochutíme soľou, korením a premiešame. Touto omáčkou zalejeme zeleninu s pohánkou.
4.
Navrch nasypeme pokrájanú papriku a uhorku. Grilujeme, kým povrch nebude hnedý. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.