Rizoto s kuracím mäsom a špenátom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
zeleninový vývar
50
g
maslo
1
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
300
g
ryža arbio
150
ml
suché biele víno
225
g
špenátové listy
280
g
kuracie prsia grilované
2
PL
petržlenová vňať
štipiek
muškátový oriešok
50
g
parmezán
2
PL
Mascarpone
postup
1.
V malom kastróle privedieme k varu vývar a necháme ho vrieť na miernom ohni. Vo väčšom kastróle roztopíme maslo s olivovým olej, pridáme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom a na miernom ohni pražíme asi 5 minút. Stále miešame, kým cibuľa nebude mäkká.
2.
Vareškou vmiešame ryžu, aby sa celá obalila v oleji. Prilejeme víno a varíme na miernom ohni, kým sa neodparí. Vmiešame vriaci vývar. Varíme dokým sa nevyparí všetok vývar. Asi 5 minút pred dovarením primiešame špenátové listy. Keď rizoto začne znova vrieť, zmiernime oheň a nakoniec primiešame na kocky nakrájané kuracie mäso a mascarpone.
3.
Keď je rizoto krémové, vmiešame doň nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme ho soľou, korením, muškátovým orieškom a posypeme parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.