Pridať recept

Kuracie mäso zapečené so špenátom a syrom

Kuracie mäso zapečené so špenátom a syrom
Zdroj: gurmanka
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 strúčiky
cesnaku
1 ks
šalotka
2 ks
kuracie prsia
500 g
špenát
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
olivový olej
3 PL
mlieko
100 g
syr tvrdý

postup

1.
Špenát poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nasekáme. Kuracie mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na tenšie plátky. Dochutíme ich soľou a korením.
 
2.
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nasekanú cibuľu, potom pridáme cesnak, špenát a podlejeme to trochou vody. Panvicu prikryjeme a necháme všetko chvíľu dusiť. Potom pridáme mlieko a ešte chvíľu dusíme, kým sa väčšia časť tekutiny nevydusí.
3.
Na ďalšej panvici opečieme kuracie mäso a vymastíme si zapekaciu misu. Na dno zapekacej misy vylejeme špenát, naň poukladáme mäso a znova špenát. Vrch posypeme syrom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150°C približne 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať