Bryndzový koláč
4
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
hladká múka
100
ml
vlažné mieko
50
ml
olej
1/2
kocka
droždie
1
ks
vajce
štipiek
soľ
200
g
bryndza
3
ks
cibuľa
štipiek
rasca
1
téglik
kyslá smotana
postup
1.
Múku preosejeme do misky, pridáme vlažné mlieko, olej, vykysnutý kvások, vajce, soľ a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho kysnúť na teplejšom mieste približne 45 minút. Pracovnú dosku si pomúčime múkou a cesto vygúľame na približnú veľkosť plechu.
2.
Plech vystelieme papierom na pečenie, preložíme naň cesto a ešte ho necháme 15 minút kysnúť. Medzitým si zmiešame bryndzu a kyslú smotanu. Dochutíme ju soľou, rascou a pridáme opraženú cibuľku bez vypečenej masti.
3.
Keď nám cesto pekne vykysne natrieme naň bryndzovú zmes s cibuľkou. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúre a pri teplote 170°C pečieme približne 35 minút.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.