Pridať recept

Croissantový nákyp

ingrediencie

2 ks
croissant
100 g
kryštálový cukor
2 PL
voda
125 PL
smotana na šľahanie
125 PL
mlieko
2 PL
bourbon
2 ks
vajce
2 ks
vaječný bielok

postup

1.
Croissanty nakrájame na menšie kúsky a dáme do zapekacej misy.
 
2.
Cukor dáme na panvicu spolu s vodou. Zamiešame, dáme na oheň a bez miešanie necháme cukor skaramelizovať. Potom oheň zmiernime, pridáme smotanu, mlieko a bourbon. Odložíme, miešame a pridáme rozšľahané celé vajcia.
3.
Takto pripravený karamelový krém nalejeme na croissanty. Dáme do rúry zapiecť na 20 minút. Tesne pred koncom dáme na nákyp vyšľahaný sneh z bielkov a zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať