Baraní guláš
4
porcie
125
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
baranie stehno
3
PL
masť
2
ks
cibuľa
3
ks
farebná paprika
3
ks
paradajka
trochu
paradajkový pretlak
štipiek
mletá červená ppaprika
štipiek
soľ
štipiek
rasca
štipiek
mleté čierne korenie
4
ks
borievka
trochu
múka
400
g
zemiaky
4
strúčiky
cesnaku
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Posypeme ho soľou, paprikou, premiešame a necháme odstáť.
2.
Cibuľu nasekáme a opražíme na oleji. Pridáme k nej mäso a za stáleho miešania opekáme, až kým sa mäso nezačne pripekať.
3.
K mäsu prisypeme rascu, prelisovaný cesnak, podlejeme ho vývarom tak, aby bola šťava zarovno mäsom.
4.
K mäkkému mäsu pridáme na kocky pokrájané zemiaky, papriku, paradajky a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme trochu múky, prevaríme a dochutíme soľou, korením.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.