Pridať recept

Varená baranina so slaninou

6
porcií
125
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
baranie mäso
200 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
200 g
údená slanina
1 PL
masť

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a odstránime všetko mastné. Umyté mäso dáme variť do slanej vody.
 
2.
Keď je mäso takmer urobené, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a slaninu nakrájanú na hrubšie plátky. Uvarené mäsko vyberieme a nakrájame na menšie kúsky. Slaninu opražíme na panvici dochrumkava.
3.
Vývar precedíme a zemiaky s cibuľou prepasírujeme na hustejšiu omáčku. Mäso napichneme na špajle, ozdobíme slaninou a podávame s omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať