Varená baranina so slaninou
6
porcií
125
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
baranie mäso
200
g
zemiaky
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
200
g
údená slanina
1
PL
masť
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a odstránime všetko mastné. Umyté mäso dáme variť do slanej vody.
2.
Keď je mäso takmer urobené, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a slaninu nakrájanú na hrubšie plátky. Uvarené mäsko vyberieme a nakrájame na menšie kúsky. Slaninu opražíme na panvici dochrumkava.
3.
Vývar precedíme a zemiaky s cibuľou prepasírujeme na hustejšiu omáčku. Mäso napichneme na špajle, ozdobíme slaninou a podávame s omáčkou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.