Pridať recept

Šampiňóny plnené jogurtovou zmesou

ingrediencie

12 ks
šampiňóny
100 g
biely jogurt
100 g
čedar
100 g
šunka
2 strúčiky
cesnaku
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
1 PL
pažitka

postup

1.
Šampiňóny umyjeme, očistíme a odrežeme z nich nôžky, aby sme ich mohli plniť. Hlavičky dáme na grilovací rošt spodnou stranou klobúčikov hore a grilujeme približne 8 minút.
 
2.
Medzitým si pripravíme zmes, ktorou budeme šampiňóny plniť. Jogurt zmiešame s prelisovaným cesnakom, štipkou soli, mletého korenia, nastrúhaným čedarom a na malé kocky nakrájanou šunkou. Všetko zmiešame a necháme na chladnom mieste.
3.
Šampiňóny zbavíme tekutiny, ktorú pri grilovaní pustili. Naplníme ich jogurtovou zmesou a vrátime na ďalších 8 minút na gril. Nakoniec ich ozdobíme pažítkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!