Pridať recept

Vyprážaná polenta

ingrediencie

1 PL
olivový olej
2 ks
cibuľa
1/2 liter
mäsový vývar
1/2 liter
paradajková šťava
1 ČL
soľ
trochu
cukor
275 g
kukuričná múka
olej na vyprážanie

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji. Zalejeme vývarom a paradajkovou šťavou. Podľa chuti osolíme, ocukríme. Za stáleho miešania pomaly vsypeme múku a povaríme.
 
2.
Je treba dobre miešať, aby sa nám polenta nepripálila. Doba varenia je asi 50 minút. Potom kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku a niťou ju pokrájame na plátky.
3.
Plátky vyprážame v rozpálenom oleji dozlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Cukety v polente, rýchly obed z ryže a šošovice
Cuketa v polente a skvelá ryža
Polenta je kukuričná krupica, z ktorej sa robí skvelá kaša. Najmä v Taliansku je veľmi obľúbená a tam som sa...
polenta
Polenta
Polenta predstavuje jedno zo základných jedál v Taliansku, ktoré je vnímané ako kukuričná kaša. Polentu...
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...