Pridať recept

Rizoto s krevetami

ingrediencie

300 g
guľatá ryža
1 ks
cibuľa
50 g
maslo
1 šálka
biele víno
2 PL
paradajkový pretlak
1 liter
mäsový vývar

Okrem toho

3 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
200 g
krevety
1 šálka
smotana
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme k nej ryžu a opražíme.
 
2.
Potom ju zalejem vínom rozmiešaným s paradajkovým pretlakom a neprikryté dusíme. Zalejeme dvoma šálkami vývaru a znova dusíme. Počas dusenia ryžu podlievame podľa potreby vývarom.
3.
Medzitým si na rozohriatom olivovom oleji opražíme nadrobno posekaný cesnak a cibuľu. Pridáme k nim krevety, zalejeme smotanou a podľa chuti osolíme, okoreníme. Varíme na miernom ohni asi 5 minút.
4.
Potom omáčku zmiešame s uvarenou ryžou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...