Makovo-tvarohový koláč s ovocím
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
350
g
polohrubá múka
180
ml
mlieko
1
PL
cukor
20
g
droždie
70
g
maslo
Maková plnka
150
g
mak
100
ml
mlieko
3
PL
ríbezľová šťava
Tvarohová plnka
250
g
mäkký tvaroh
1
balíček
vanilkový cukor
1
KL
citrónová kôra
1
ks
žĺtok
podľa chuti
kryštálový cukor
100
g
čučoriedka
Mrvenička
5
PL
polohrubá múka
5
PL
kryštálový cukor
100
g
maslo
postup
1.
Do hrnčeka nalejeme vlažné mlieko, pridáme lyžicu cukru, rozdrobené droždie a necháme kvások kysnúť.
2.
Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, prilejeme vykysnutý kvások a roztopené vlažné maslo. Vypracujeme vláčne cesto a prikryté ho necháme hodinu kysnúť.
3.
Maková plnka: Mak zomelieme a zalejeme ho vriacim mliekom, krátko povaríme a odstavíme. K maku primiešame ríbezľový džem a cukor podľa chuti. Necháme vychladnúť.
4.
Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou, cukrom a nakoniec vmiešame žĺtok. Do polovice tejto plnky vmiešame aj čučoriedky.
5.
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto vytlačíme do okrajov a rozdelíme si ho približne na 8 častí pomyselnými čiarami. Striedavo ho plníme makovou, tvarohovou a tvarohovo-ovocnou plnkou. Takto pripravený koláč posypeme mrveničkou pripravenou z masla, múky a cukru. Vložíme ho do rúry a pri teplote 180°C pečieme približne 30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.