Pridať recept

Pečený pleskáč

ingrediencie

1 ks
pleskáč 300 g
1 PL
tapenáda pomleté olivy
2 ks
citrón
3 PL
olivový olej
675 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
3 ks
farebná paprika
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
petržlenová vňať
1 ČL
štipľavá paprika
120 ml
suché biele víno
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Do ryby urobíme z oboch strán šikmé zárezy. Vložíme ich do nádoby a zvnútra aj zvonku ich pomažeme tapenádou. Do zárezov vložíme kúsky citróna a papriky, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme do chladničky aspoň na hodinu.
 
2.
Vyhrejeme rúru (190°C). Ohňovzdornú nádobu vymastíme olejom. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Polovičné množstvo zemiakov poukladáme na dno nádoby, na ne poukladáme kolieska cibule a pásiky paprík. Posypeme posekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a štipľavou paprikou. Znovu poukladáme zemiaky, pokvapkáme olejom a 3 PL vody. Zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút.
3.
Potom teplotu zvýšime na 220 °C, na zemiaky položíme rybu, polejeme vínom, osolíme, okoreníme a nezakryté vrátime do rúry a pečieme ešte 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať