Pečený pleskáč
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pleskáč 300 g
1
PL
tapenáda pomleté olivy
2
ks
citrón
3
PL
olivový olej
675
g
zemiaky
1
ks
cibuľa
3
ks
farebná paprika
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
petržlenová vňať
1
ČL
štipľavá paprika
120
ml
suché biele víno
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Do ryby urobíme z oboch strán šikmé zárezy. Vložíme ich do nádoby a zvnútra aj zvonku ich pomažeme tapenádou. Do zárezov vložíme kúsky citróna a papriky, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme do chladničky aspoň na hodinu.
2.
Vyhrejeme rúru (190°C). Ohňovzdornú nádobu vymastíme olejom. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Polovičné množstvo zemiakov poukladáme na dno nádoby, na ne poukladáme kolieska cibule a pásiky paprík. Posypeme posekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a štipľavou paprikou. Znovu poukladáme zemiaky, pokvapkáme olejom a 3 PL vody. Zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút.
3.
Potom teplotu zvýšime na 220 °C, na zemiaky položíme rybu, polejeme vínom, osolíme, okoreníme a nezakryté vrátime do rúry a pečieme ešte 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.