Pridať recept

Čokoládovo-maková torta so sirupom z jakonu

Čokoládovo-maková torta so sirupom z jakonu
Zdroj: varecha-kucharka
12
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
mak
1 hrnček
strúhaný kokos
1 hrnček
kešu oriešky
1 hrnček
hrozienka
1 ks
vanilkový struk
1 PL
kokosový tuk
1 hrnček
strúhaná čokoláda
2 ks
hrušky
3 PL
sirup z jakonu
1 PL
psylium
štipiek
soľ

postup

1.
Mak, kokos, hrozienka, kešu oriešky, kokosový olej a vyškriabané vnútro vanilkových bôbov dáme do mixéra a dôkladne rozmixujeme. Potom zmes natlačíme na dno tortovej formy.
 
2.
Čokoládu, strúhané hrušky, sirup z jakonu, psylium a soľ rozmiešame do krému, ktorý nanesieme na makový korpus. Necháme v chladničke minimálne na 3 hodiny, aby torta stuhla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sladký krém bez cukru zo zázračných sliviek
Ak ste si v lete nasušili slivky, alebo ich máte nakúpené, tento krém bude pre vás ako stvorený. Rýchlovka,...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Makový zákusok
Najlepšie makové zákusky
Mak je vzácny artikel a my Stredoeurópania máme to šťastie, že si ho môžeme dopriavať bez obmedzení. Preto sa...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Makové chuťovky na sviatočný stôl.
15 receptov na vianočné pečenie s makom. Tento rok ich musíte vyskúšať!
Vianoce sa nezadržateľne blížia, preto vám každý deň prinášame najobľúbenejšie inšpirácie na vianočné...