Pridať recept

Pečené zemiaky s bylinkami

ingrediencie

1,5 kg
zemiaky
3 strúčiky
cesnaku
100 g
parmezán
1 PL
rasca
2 stonky
rozmarín
5 stoniek
tymian
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

postup

1.
Zemiaky poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na štvrtky. V hrnci necháme zovrieť vodu, posolíme a pridáme zemiaky, ktoré varíme asi 5 minút.
 
2.
Zatiaľ si predhrejeme rúru na 190°C. Predvarené zemiaky polejeme olejom, pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný parmezán a rascu. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Do pekáča pridáme bylinky a pečieme asi 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...