Pridať recept

FOTORECEPT: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou

Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok

ingrediencie

300 g
múka celozrnná ražná
300 g
pšeničná hladká múka
1 téglik
biely jogurt
1/2 ks
droždie
1 ČL
soľ
200 ml
voda
1 ks
cibuľa

postup

1.
Pripravíme si suroviny, z kvasníc, trošku cukru a vody si spravíme kvások.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
 
2.
Múku zmiešame.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
3.
Na panvici si opražíme cibuľku.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
4.
Do múky pridáme kvások, jogurt, soľ, cibuľu a miesime, kým sa cesto nezačne odlepovať od stien nádoby. Dáme vykysnúť približne na 30 minút.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
5.
Vytvarujeme si malé bochníčky, poukladáme na plech, necháme podkysnúť na dvojnásobnú veľkosť.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
6.
Potrieme vodou a dáme na 20 minút piecť do predhriatej rúry na 220 stupňov.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
7.
Necháme vychladnúť, ideálne na mriežke.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
8.
Neviem ako dlho vydržia čerstvé, zjedli sa rýchlosťou blesku hneď na druhý deň na raňajky :)
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.8.2013 14:36 | |
+0 -2
V bode č.1 sa píše: z kvásku a vody si pripravíme kvasok. Na obrazku su ale kvasnice v balicku a nie pravy kvasok, co je rozdiel! *501*
Vendelincok
29.8.2013 21:53 | |
+0 -0
to bol preklep, myslela som kvasnice
Podobné články
Kváskový chlieb
9 dôvodov, prečo začať piecť doma kváskový chlieb!
Pečenie kváskového chlebíka predstavuje návrat ku chutným a zdravým tradíciám.
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...