Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčová sviečková na diétny spôsob

Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Mäso

1 kg
bravčové karé bez kosti
1 PL
soľ
1 KL
rozmarín
1 PL
olivový olej
1 PL
plnotučná horčica

Omáčka

300 g
mrkva
300 g
cibuľa
150 g
petržlen
150 g
zeler
1 PL
olej
50 g
trstinový cukor
80 g
plnotučná horčica
4 ks
bobkový list
4 ks
nové korenie
4 plátky
citrón
1 KL
čierne korenie
voda
300 ml
sójové mlieko
2 KL
ocot

postup

1.
Mäso si môžeme (ale nemusíme) naložiť deň vopred do marinády. V miske zmiešame olivový olej, horčicu, rozmarín a soľ. Zmesou potrieme (umyté) mäso zo všetkých strán, prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Skôr, než začneme pripravovať zeleninu na omáčku, zapneme si rúru na 250 stupňov. Do vyhriatej rúry vložíme na cca 15 min. mäso, podlejeme 2 dl vody, prikryjeme druhým pekáčom (alebo alobalom) a pečieme pri teplote 200 stupňov.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
 
2.
Mrkvu, cibuľu, zeler a petržlen nakrájame na malé kocky a dáme smažiť na 1 PL oleja. Zeleninu restujeme cca 15 min., pokým nechytí mierne hnedú farbu.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
3.
Potom k zelenine pridáme bobkový list, nové korenie a čierne korenie.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
4.
Nakoniec všetko zasypeme cukrom a necháme trochu zkaramelizovať.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
5.
Nakoniec pridáme plátky citróna (citrón som zabudla kúpiť, tak som použila limetku) a horčicu.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
6.
Všetko spolu premiešame a zalejeme až po povrch horúcou vodou.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
7.
Zeleninovú zmes preložíme do menšieho pekáča a navrch položíme predpečené mäso.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
8.
Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov presne 1 hodinu.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
9.
Upečené mäso vyberieme z rúry, mäso položíme na stranu a zeleninu preložíme do hlbokej misky.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
10.
Doporučujem použiť hlbokú misku, pri mixovaní by vám mohla omáčka striekať na všetky strany. Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu na kašu.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
11.
Keď máme zeleninu celkom rozmixovanú, prilejeme k nej sójové mlieko (sójové mlieko som si pripravila tak, že som do 250 ml teplej vody ručne zašľahala 4 PL sójové mlieka v prášku) a nakoniec dochutíme octom.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
12.
Podávame ideálne s knedlíkom (ku pravej sviečkovej patrí neodmysliteľne tzv. "houskový knedlík"), v prípade diétnejšej verzie môžeme i so zemiakmi uvarenými vo vode.
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne nadýchanú knedľu, nelepí sa a nikdy nespľasne!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes variť? Pripravili sme si pre vás výborné recepty, v ktorých hrá hlavnú úlohu...