Pridať recept

Nepečená tvarohová torta s ovocím

ingrediencie

300 g
lesné ovocie
6 ks
želatína
500 g
tvaroh jemný
200 ml
biely jogurt
125 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
sušienky

Poleva

300 g
lesné ovocie
250 ml
voda
75 g
kryštálový cukor
2 PL
kukuričný škrob
2 PL
studená voda

postup

1.
Ovocie umyjeme a osušíme. Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Vodu zlejeme a želatínu rozpustíme v teplom kúpeli.
 
2.
Tvaroh rozmiešame s jogurtom, pridáme práškový a vanilkový cukor. Premiešame a pridáme vyšľahanú smotanu.
3.
Do želatíny pridáme 4 lyžice tvarohovej masy a premiešame. Želatínovú zmes vmiešame do zvyšnej tvarohovej masy a poriadne premiešame. Nakoniec primiešame ovocie. Masu nalejeme do uzatváteľnej formy, navrch naukladáme sušienky a odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
4.
Omáčka: Ovocie umyjeme a asi 1/2 dáme do hrnca variť a pridáme 250 ml vody. Varíme na miernom ohni, až kým sa ovocie nerozvarí. Po vychladnutí zmes pretlačíme cez sitko. V šťave rozpustíme cukor, privedieme k varu, pridáme škrob rozpustený v 2 lyžiciach studenej vody a varíme. Omáčku odstavíme a občas premiešame. Nakoniec primiešame zvyšné ovocie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať