Cestoviny mare e monti
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
15
g
sušený dubák
2
PL
extra panenský olivový olej
150
g
drobný šampiňón
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
bobkový list
150
ml
biele víno
225
g
uvarené tigrie krevety
400
g
cestoviny
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Dubáky dáme do misky, zalejeme 150 ml vriacej vody a necháme 30 minút napučať. Potom ich vyberieme a posekáme nadrobno. Vodu z namáčania precedíme cez jemné sitko s odložíme nabok.
2.
Vo väčšej panvici rozohrejeme olej. Pridáme dubáky aj šampiňóny a za stáleho miešania opražíme dozlata. Pridáme cesnak a pražíme 30 sekúnd. Prilejeme vodu z namáčaných húb, pridáme bobkový list a prudko povaríme, aby sa tekutina čiastočne odparila a zmenila glazúru. Potom plameň stíšime na minimum.
3.
Prilejeme víno a chvíľu varíme. Tekutina sa čiastočne odparí. Vyberieme bobkový list, pridáme tigrie krevety a varíme 1 minútu, aby sa dôkladne prehriali. Ochutíme soľou a korením.
4.
Medzitým uvaríme cestoviny, scedíme a vrátime do hrnca. Zalejem omáčkou, zľahka premiešame a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.