Pridať recept

Cesnakový chlieb

6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
maslo
1 ks
bageta
3 strúčiky
cesnaku
2 PL
petržlenová vňať
korenie

postup

1.
V miske dôkladne premiešame maslo a prelisované strúčiky cesnaku s petržlenovou vňaťou. Okoreníme.
 
2.
Bagetu pokrájame na hrubšie kúsky. Rozotrieme ochutené maslo na nakrájané kúsky bagety z jednej strany a opäť ich poukladáme do tvaru bagety a tu umiestníme na alobal.
3.
Bagetu dobre zabalíme a grilujeme asi 10 až 15 minút na rozohriatom uhlí, až kým sa maslo nerozpustí a bageta nebude dôkladne prepečená. Servírujeme ako prílohu k rôznym jedlám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak,
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak, o týchto ste určite ešte nepočuli
Ako očistiť cesnak bez toho, aby ste museli použiť lis, ktorý sa ťažko čistí alebo aby vám nezapáchali...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Maslo mäkké behom pár sekúnd? Šikovný trik musíte poznať
Toto by vám nikdy nenapadlo! Maslo mäkké behom pár sekúnd? Šikovný trik musíte poznať
Žiadne čakanie, žiadna mikrovlnná rúra. Vďaka tomuto triku je ľadové maslo mäkké za krátky čas!
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...