FOTORECEPT: Jablková roláda
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
5
PL
Cukor kryštál
5
PL
múka polohrubá
1
PL
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
Plnka
1
kg
jablko
3
PL
Cukor kryštál
300
ml
voda
80
g
Zlatý klas
1
ks
cukor vanilkový
1
ČL
škorica mletá
postup
1.
Najskôr vyšľaháme sneh.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna.
V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
3.
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
5.
Do 300ml vody si rozmiešame krémový prášok-zlatý klas, vanilkový cukor, 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru a vylejeme do hrnca s postrúhanými jablkami. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút (stále miešať) a necháme vychladnúť.
8.
Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier a natrieme vychladnutú plnku.
9.
Roládu opäť zavinieme a polejeme čokoládovou polevou.
10.
A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jablka, takéto ozdoby :-)...rezané časti jablka, potrieme rozkrojeným citrónom, aby sme zabránili hnedému zafarbeniu.
11.
Čokoládovú polevu pripravíme zo 100 g čokolády ( s obsahom 70% kakaa) a 70g masla a roztopíme vo vodnom kúpeli. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.