Filé z morského jazyka v syrovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
filé z morského jazyka
100
ml
suché biele víno
1/2
ks
cibuľa
1/2
šálka
citrónová šťava
trochu
petržlenová vňať
1
balíček
fenikel sušený
Omáčka
40
g
maslo
40
g
múka
trochu
petržlenová vňať
300
ml
smotana
100
ml
mlieko
100
ml
Rybí vývar
100
g
syr s bielou plesňou
postup
1.
Ryby umyjeme a osušíme. Dáme ich do hrnca. Pridáme víno, osolíme a okoreníme. Pridáme na kúsky pokrájanú cibuľu, citrónovú kôru a petržlenovú vňať.
2.
Vodu s rybou zahrievame až k varu, ale nerozovrieme.
3.
Maslo rozpustíme a pridáme k nemu múku. Za stáleho miešania pridávame po častiach malé množstvá smotany, mlieka a sušeného feniklu. Nakoniec prilejeme rybí vývar. Omáčku necháme variť 15 minút. Stále miešame.
4.
Do omáčky pridáme syr a za miešania ho roztopíme. Omáčku podľa chuti dosolíme, prípadne aj okoreníme. Filé omáčkou oblejeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.